Δράση για τα βοθρολύματα

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία κυκλοφόρησε την παρακάτω επιστολή, απαιτώντας λύση στο πρόβλημα των βοθρολυμάτων. Αφού υπογραφεί από όσο γίνεται περισσότερους, θα παραδοθεί στο δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Απαιτούμε κλείσιμο των υπαρχόντων συνδέσεων και μόνιμη λύση με αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα όσο χρειαστεί με παρόμοιες δράσεις. Καλούμε όλους τους συγχωριανούς να στηρίξουν τις προσπάθειές μας. Με όπλο τη  μαζικότητα και τη μαχητικότητα μας, δεν μπορεί παρά να νικήσουμε.

Κύριε δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε (υπενθυμίσουμε) ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την κοινωνία του Λεβιδίου. Την ρίψη βοθρολυμάτων στους αγωγούς όμβριων, τα οποία θέτουν πρωτίστως σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, μολύνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και δυσφημίζουν την περιοχή.

Όσες ενέργειες έγιναν έως τώρα για να «λυθεί» το πρόβλημα (χρήση ρομποτικής κάμερας για τον εντοπισμό των σημείων μόλυνσης, κάλυψη φρεατίων με λαμαρίνες για τον περιορισμό της δυσοσμίας, παρακλήσεις συμμόρφωσης προς τους υπευθύνους που δημιουργούν αυτή την κατάσταση) έπεσαν στο κενό. Τις διέκρινε η προχειρότητα, η έλλειψη τόλμης και η διάθεση συγκάλυψης.

Απαιτούμε να ασχοληθείτε προσωπικά και να δείξετε την δέουσα προσοχή, γιατί δεν ανεχόμαστε πια καμία αναβολή. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ζητούμε να διακοπεί η ρίψη λυμάτων στους αγωγούς όμβριων ακόμα και αν υπάρχει άδεια παλαιότερων δημοτικών συμβουλίων. Να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα (αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός).

Ζητούμε να τεθεί αυτό το θέμα άμεσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου και επιθυμούμε να παραβρεθεί αντιπροσωπία από τους παρακάτω υπογράφοντες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s