Η πρώτη μας νίκη

Κι η πιο μεγάλη πορεία ξεκινά με ένα μικρό βήμα μπρος

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Λεβιδίου δεν έχει κλείσει σα συλλογικότητα ένα μήνα ζωής αλλά ο κοινός βηματισμός της με τους λεβιδιώτες έφερε τα πρώτα ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα της ρίψης κάθε είδους λυμάτων στους αγωγούς της βροχής μπήκε στην πρώτη θέση ανάμεσα στα θέματα για τα οποία θελήσαμε να αγωνιστούμε. Οι λόγοι προφανείς, το συζητούσε εδώ και χρόνια όλο το χωριό, χρήματα δαπανήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, ηγετίσκοι διαφόρων αποχρώσεων υποσχέθηκαν λύσεις. Αποτέλεσμα κανένα. Η παραμονή μας στην πλατεία κατά διαστήματα αδύνατη λόγω της βρόμας, τα νερά μας να μολύνονται, η ποιότητα ζωής μας υποβαθμισμένη.

Ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι μόνο οι μαζικοί, ανυποχώρητοι, ανεξάρτητοι από μικροπολιτικά και κομματικά συμφέροντα αγώνες μπορούν να δώσουν λύση. Το αποδείξαμε με το καλημέρα. Η συλλογή υπογραφών σε μια επιστολή για το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο έφερε τη μαζικότητα. Στη συνάντηση με το δήμαρχο την Τρίτη 5/7 μεταφέραμε το δίκιο και την αποφασιστικότητα που αντλήσαμε από τον κόσμο που με ενθουσιασμό υπέγραφε τις προηγούμενες ημέρες. Οι συναντήσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις στο δήμο εξασφάλισαν ότι κι εκείνες θα νοιώσουν την πίεση των συγχωριανών μας.

Το αποτέλεσμα άμεσο. Σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/7 είχαμε ήδη επιβάλει, και με την παρουσία αντιπροσωπείας μας, τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερησίας διατάξεως. Δε θα μπορούσαν να κουκουλώσουν το θέμα για άλλη μια φορά. Η απόφαση που ομόφωνα ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο είναι ξεκάθαρη. Θα ταπωθούν άμεσα όλες οι συνδέσεις ιδιωτών με τους αγωγούς των ομβρίων και ανακαλούνται όλες οι – παρανόμως δοθείσες από προηγούμενες δημοτικές αρχές – άδειες για ρίψη λυμάτων από επιχειρήσεις. Νίκη. Η πρώτη. Μικρή και εύκολη; Ας μας την έφερνε άλλος, αν είναι τέτοια. Οι ανάσες των 130 υπογραφόντων έπεσαν καυτές στους σβέρκους τους. Αυτές και μόνον αυτές είχαν προαναγγείλει τη νίκη μας εδώ και μέρες.

Πολλοί θα βγουν να πουν ότι συνέβαλαν. Θα θελήσουν να κλέψουν μερίδιο από τη νίκη μας, τη νίκη σας. Δημοτικοί σύμβουλοι που δεν είχαν ψελλίσει κουβέντα ούτε σε δημοτικό συμβούλιο αλλά ούτε και ενδοπαραταξιακά μέχρι τώρα. Παρατρεχάμενοι του δημάρχου που ζητούσαν γραπτώς να τους δίνουμε τα αιτήματά μας για να γεμίζουν τα συρτάρια τους. Το τοπικό συμβούλιο που έκανε ότι το απασχολεί το θέμα αλλά δεν προσπάθησε ποτέ να το θέσει εκεί που μπορούν να παρθούν αποφάσεις, στο δημοτικό συμβούλιο δηλαδή. Μη εκλεγμένοι ηγετίσκοι και επίτροποι που ασχολούνται με όλα, αλλά δεν έχουν λύσει τίποτα. Όλοι αυτοί που μέχρι τώρα συγκάλυπταν στη χειρότερη, ήταν απλά ανεπαρκείς στην καλύτερη.

Το θέμα δεν εξαντλείται εδώ. Οι πιο μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας. Μόνιμη λύση θα δοθεί μόνο με την κατασκευή αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού που να δουλεύει. Αυτή μάλιστα απαιτούμε να μη συνοδεύεται από αύξηση των δημοτικών τελών. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες, που ψάξαμε το θέμα, μάθαμε ότι λεφτά για τέτοια έργα υπάρχουν στην περιφέρεια και, αν δεν απορροφήσουμε μέρος τους για το Λεβίδι, θα είναι εγκληματικό. Εγκληματικό και για τη φύση αλλά και για τους ανθρώπους.

Σας θέλουμε δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Επιλέγουμε το δρόμο των αγώνων για να επιβάλουμε τη φωνή μας. Είμαστε δυνατοί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι, οπλισμένοι με δίκιο. Μόνο όταν έχουμε τη στήριξη ο ένας του άλλου. Γιατί φαινόμαστε μικροί, μόνο μπροστά στην απεραντοσύνη των σκοπών μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • άμεση υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

  • μόνιμη λύση με αποχέτευση και βιολογικό που να δουλεύει.

  • καμιά αύξηση των δημοτικών τελών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s