Απόφαση της Συνέλευσης

Την Κυριακή 23/10 πραγματοποιήθηκε στο Λεβίδι Ανοιχτή Συνέλευση πολιτών. Μετά από ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση.

Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης αγριότητας, η κυβέρνηση και η Τρόικα, με τη συναίνεση από τα ΜΜΕ και από ότι πιο αντεργατικό και αντιδραστικό κυκλοφορεί στην πολιτική «πιάτσα», οδηγούν τους εργαζόμενους, το λαό, τους νέους όχι μόνο στην πτώχευση και την χρεοκοπία αλλά κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και την εξόντωση.


Οι μόνοι για τους οποίους είναι «αναγκαία» όλα αυτά τα μέτρα, είναι οι περίφημες «αγορές», δηλαδή οι κερδοσκόποι, τοκογλύφοι, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και πλούσιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Αυτοί που απαιτούν να πεθάνουμε στην πείνα, για να μην χάσουν ούτε μισό ευρώ από τα κέρδη τους και από τα τοκογλυφικά τους δάνεια.

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ, για το χρέος τους, το Ευρώ τους, τα κεφάλαια και τα κέρδη τους. Είμαστε εργαζόμενοι που παράγουμε τον πλούτο, άνεργοι που παλεύουμε για να ζήσουμε, συνταξιούχοι που έχουν δουλέψει σκληρά για δεκαετίες, νέοι που έχουν δικαίωμα στο μέλλον, ελεύθεροι επαγγελματίες που κλείνουν τα καταστήματά τους. Έχουμε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας, όχι να μας τσαλαπατά αυτή η σύγχρονη χούντα. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, θέλουμε να έχουμε δημόσια, δωρεάν, ποιοτική παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνική ασφάλιση. Σ’ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να σώσουμε τις τράπεζες.”

Αποφασίζουμε:

  • Δεν πληρώνουμε άλλα χαράτσια

  • Θα αποτρέψουμε με έμπρακτη αλληλεγγύη τις διακοπές ρεύματος και οποιοδήποτε πλειστηριασμό ή κατάσχεση

  • Συλλογικά οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας μέσω της Ανοιχτής Συνέλευσης μας

  • Τη δημιουργία ανοιχτής επιτροπής για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης και το κάλεσμα της επόμενης γενικής συνέλευσης

Ανοιχτή Συνέλευση

Λεβίδι 23/10/2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s