Ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης για τους Απεργούς Χαλυβουργούς

Συμπαράσταση στον Αγώνα των Χαλυβουργών

Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν για 21η μέρα. Ο βιομήχανος Μάνεσης έχει ήδη απολύσει 34 συναδέλφους τους και απειλεί ότι θα αφήσει στο δρόμο άλλους 180. Όλα αυτά γιατί δε δέχονται να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Δε δέχονται να δουλεύουν για 500 ευρώ κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Την ίδια στιγμή που η παραγωγή και τα κέρδη του Μάνεση έχουν φέτος αυξηθεί κατακόρυφα με τίμημα εργατικά ατυχήματα και έναν νεκρό, οι εργάτες χαλυβουργοί καλούνται να δεχθούν μισθούς πείνας.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μειώσεις αποδοχών, η στέρηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ήδη εδώ. Οι μεγαλοβιομήχανοι με πρόσχημα την κρίση και σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και την Τρόικα επιβάλουν έναν όλο και βαθύτερο εργασιακό μεσαίωνα. Μας βυθίζουν στην εξαθλίωση, επιβάλλουν την ανέχεια για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οι εργάτες της χαλυβουργικής αντιστέκονται για λογαριασμό όλων μας.

Συναγωνιστές Χαλυβουργοί,

Μαθαίνουμε για τον αγώνα σας. Και μαθαίνουμε από τον αγώνα σας. Δίνετε μαθήματα αντίστασης πολύτιμα για εμάς και τα παιδιά μας. Μαθήματα αξιοπρέπειας που μας δίνουν κουράγιο και θέληση.

Να συνεχίσετε, και θα συνεχίσουμε κι εμείς όσο αντέχουν τα όνειρά μας. Ο αντίπαλος είναι κοινός. Η βαρβαρότητα ίδια. Η τρομοκρατία των ισχυρών πανταχού παρούσα.

Εσείς παράγετε τον πλούτο. Και σας τον κλέβουν. Εσείς δουλεύετε μες στη φωτιά και το σίδερο. Από φωτιά κι από σίδερο είναι η ψυχή σας. Εργάτες της βαριάς βιομηχανίας, ατσαλωμένοι από τη δουλειά και τον αγώνα, το δίκιο είναι με το μέρος σας.

Νοιώθουμε ασήμαντοι μπροστά στο μεγαλείο σας. Νοιώθουμε σπουδαίοι γιατί βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά. Οι μικρές και οι μεγάλες νίκες σας μας εμπνέουν και μας δυναμώνουν.

Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί!

Θα νικήσουμε!

Ανοιχτή Συνέλευση Λεβιδίου 20/11/2011

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s